Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Μια πρόταση ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, (16 Οκτώβρη), θα προσπαθήσω να προσδιορίσω κάποιες ειδικές παραμέτρους που καθορίζουν το αν ένας νέος, ο Τάκης συγκεκριμένα, θα ανήκει στη μεσαία τάξη.

Βασική παράμετρος για να ανήκει ένας νέος στην μεσαία τάξη είναι ο υψηλός δείκτης μακροβιότητας που καθορίζεται από το DNA των οικογενειακών δέντρων και των δύο γονέων του.
Επίσης, σημαντικός παράγων είναι ο χαμηλός δείκτης γονιμότητας των συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού της αμέσως προηγούμενης από αυτόν γενιάς, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη γονιμότητας της προπροηγούμενης γενιάς (αυτής των παπούδων του).

Με βάση τα ανωτέρω ο αμφιθαλλής αυτός νέος θα είναι μοναχοπαίδι, θα έχει και τους δύο γονείς του, καθώς και δύο παππούδες και δύο γιαγιάδες. Επιπλέον θα περιστοιχίζεται από άτεκνους θείους και θείες. Ως εκ τούτου θα μπορεί να έχει μηνιαίο εισόδημα 1500€ με μία σειρά απλών προφορικών καθημερινών μεν, όμως καθόλου γραφειοκρατικών αιτήσεων:

-Ρε πατέρα, πέσε 10€
-Μαμά, ρίξε εικοσάρικο.
-Παππούλη Α, τι κάνουμε σήμερα, θα πιω καφεδάκι; (5€).
-Παππούλη Β, τι κάνουμε σήμερα, θα πιω καφεδάκι; (5€).
- Γιαγιά Α, τι κάνουμε σήμερα, θα πιω καφεδάκι; (5€).
-Γιαγιά Β, τι κάνουμε σήμερα, θα πιω καφεδάκι; (5€).
-Γεια σου ρε μεγάλε μπάρμπα Α, γόη …..(5 € - 20€, μόνο και μόνο για το χαμόγελο και τη φιλοφρόνηση).
-Γεια σου θείτσα Α αειθαλλής ……(5 € - 20€, μόνο και μόνο για το χαμόγελο και τη φιλοφρόνηση ).
-Θείε Β, έχω κάτι δυσκολίες και δεν θέλω να πάρω απ’ τη μάνα μου, μπορείς να μου εξασφαλίσεις γι αυτή τη βδομάδα ‘κανα δυακοσαρικάκι, (ο μπάρμπας υποθέτει ότι τα φράγκα θα πάνε για δημόσια θεάματα με ευτυχή κατάληξη, «χαλάλι στο παιδί, νέο παιδί είναι…..»).
-Θεία Β ξέμεινα και δεν έχω να πάρω δώρο για τα γενέθλια της Λίτσας, (η θεία, γεροντοκόρη, χαίρεται που ανεψιός φροντίζει να είναι υπογραμμός με το κορίτσι του. Έτσι πρέπει να είναι οι άντρες).

Γιατί, λοιπόν, ο Τάκης να πάει να πιάσει δουλειά στο MULTIRAMA για 600€ το μήνα; Αυτές οι δουλειές είναι για προλετάριους.
Εάν λοιπόν μια υγιής πολιτεία θέλει να εξαλείψει το πρόβλημα της φτώχειας ειδικά στους νέους, καθώς και το προλεταριάτο γενικώς (δύο κακά μαζί), δεν έχει παρά να εφαρμόσει γενικευμένα αυτό το πρόγραμμα ευγονικής οικονομίας.


ΥΓ. παράδειγμα με Λίτσα, ας φτιάξει άλλος, διότι δεν προβλέπεται από τη σύμβασή μου δύο παραδείγματα ανά ποστ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω ναι! Αλλά ο Τάκης δουλεύει ΚΑΙ στο Multirama. ΠΩΣ θα τα βγάλει πέρα με τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ έξοδά του; :)

Αθήναιος είπε...

LOL! Άπαιχτο.

ambrosiac είπε...

Av omws kavoyve to idio goveis, pappoydes, giagiades, 8eioi... 8a ay3n8ei ev mia vykti to AEP!
Mpa, adyvatov :-(

Ανώνυμος είπε...

Αμβροσίακ έφη
Av omws kavoyve to idio goveis, pappoydes, giagiades, 8eioi...

ΛΑΘΟΣ κάνετε κύριέ μου. Αυτοί ΔΕΝ δουλεύουν στο MultiRama αλλά στη Λαϊκή Αφορά. Μαζεύουν χρήματα για να... σπουδάσει το παιδί.

Πίνω φραπέ στην υγειά σας!

Ανώνυμος είπε...

Όχι

Ανώνυμος είπε...

"όχι"; Μα... τι εννοείτε;

όχι στο φραπέ,
ή όχι στο να σπουδάσει το παιδί;
:)

Dimitri Sykias είπε...

Τέχνη και Επιστήμη χωρίς τα ευρώ του παππού και της γιαγιάς δεν γίνεται. Αυτοί που θα τα φάνε στην καφετέρια δεν με ενδιαφέρουν. Ο Sibelius έπαιρνε το γενναίο χαρτζηλίκι του από το ίδιο το κράτος επι σειρά ετών, παρόλο που τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του δεν έγραψε πάρα μόνο λίγες λέξεις.

Dimitri Sykias είπε...

Διόρθωση: Το λέξεις δεν ήταν απόλυτα λάθος, πρόκειται για λέξεις μαζί με νότες.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.

Ειδικά για τον φίλο μου τον dsyk:
σ' αυτό που θίγεις και όπως το θίγεις συμφωνώ. Όμως εμένα με απασχολεί η αφιλοτιμία σε συνδυασμό με τον κοινωνικό παραλογισμό που την ενθαρρύνει.

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)