Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2006

ο Πέτρος αλλάζει την εποχή

Βρίσκομαι σε μέρος που δεν διαθέτω τα τεχνολογικά μέσα για να έγραφα αυτή τη μουσική φράση σε παρασημαντική για λόγους οπτικοαισθητικούς,(θα την έγραφα χειρόγραφο και κατόπιν θα το σκανάριζα, αλλά δεν έχω μαζί μου σκάνερ). Γράφω λοιπόν στο πεντάγραμμο και κατ' εμέ η ουσία η μουσική δεν χάνεται. Κατά το ύφος του Πέτρου Μπερεκέτη. Η ρυθμική αγωγή είναι "τέταρτο στο 60". Δεν πρόκειται για πλήρες μουσικό κομμάτι, απλώς για μία εναρκτήρια φράση. Θα μπορούσε από αυτήν να φτιαχτεί μια φόρμα διάρκειας 20 λεπτών. Ας πούμε ότι επιφυλάσσομαι, αλλά και ποίο το νόημα. Δεν ασχολούμαι με μουσικό μοντελισμό.
Σε ήχο βαρύ, εναρμονίου γένους, εκ του Γα(=ντο, όπως και ο Χρύσανθος ορίζει στο Μέγα Θεωρητικόν του).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε τα προβλήματα χωρίς αιτία, μπορούσες να το κάνεις extract το κομμάτι από το finale σε midi και να το ακούγαμε τώρα. Αφού είναι εναρμονίου γένους, κοντινά θα ήταν τα διαστήματα.

Καλημέρες.

Υ.Γ. Πολύ προεκλογικός ο τίτλος, ε;

kuku_ru_kuku είπε...

Καταρχήν ευχαριστώ για την μουσική σας προσφορά.Εξαιρετική!!!

Επειδή τα λίγα μαθήματα Βυζαντινής πάνε χρόνια που τάχω κάνει,ο ήχος που αναφέρετε είναι κάτι σαν μείζων κλίμακα της δυτικής;αν όχι,θέσατε παρακαλώ,μισές αλλοιώσεις, όπου χρειάζεται, για να πλησιάσουμε τα διαστήματα της Βυζαντινής Μουσικής.
Μιά τέτοια καταγραφή δύναμαι να εκτελέσω σε ούτι.

υ.γ.η απόλαυση ολοκληρούται αν υπάρχει και η απεικόνιση με βυζαντινή παρασημαντική.παρακαλώ,εξαντλείστε τις δυνατότητές σας να δούμε τη μελωδία γραμμένη...κατά πώς της ταιριάζει.

και πάλι ευχαριστίες!!!

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)