Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

ΜΕΤΑΣΤΟΝΗΛΙΑ

"Μεταστονηλία" ονομάζεται η ειδική κατάσταση έκστασης στην οποία περιέρχονται οι μουσικοί αλλά και οι ευαίσθητοι ακροατές μετά από μιαν ωραία συναυλία.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από σας, αμέσως μόλις τελειώνει μια συναυλία, πηγαίνοντας να συγχαρείτε τους συντελεστές, θα έχει τύχει να ακούσετε είτε τον μαέστρο, είτε τους μουσικούς απευθυνόμενους αλλήλοις, αλλά και σε φίλους τους, να αναφωνούν: "Μεταστονηλία".

Διόλου τυχαία τόσο στο Παγκράτι, όσο και στο Θησείο υπάρχουν ταβέρνες επονομαζόμενες "Ηλίας". Αυτό συμβαίνει διότι οι ιδιοκτήται των, πονηρά σκεπτόμενοι, προσπαθούν να αντλήσουν πελατεία από ακροατήρια ωραίων συναυλιών. Καθότι οι αμύητοι ακροαταί που δεν γνωρίζουν τον όρον "μεταστονηλία", τον αντιλαμβάνονται ως προτροπήν συνεστιάσεως:

-"Μετά στον Ηλία".....


4 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Κανονικά οι ταβέρνες οι επονομαζόμενες Ηλίας, αυτές θα έπρεπε να επιχορηγούν απευθείας τις ωριαίες συναυλίες. Γιατί να παρεμβαίνουν υπουργεία;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Θα μπορούσαν τα Υπουργεία να επιχορηγούν τις ταβέρνες "Ηλίας"...

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Mπορούμε ν' αλλάξουμε, άν ισχύσει αυτό του Μπερεκέτου, τα ονοματά μας σε Ηλίας; Υπάρχει επιχορηγητική ελπίς; ειπετέ μοι ω φίλοι;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Δεν έχει νόημα αν δεν έχεις ταβέρνα στο Παγκράτι ή στο Θησείο...

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)