Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

TU VICAS DOMINE....



ΗΕΜΜΟΥΣΟΣΤΟΥΠΕΤΕΦΡΗΣΤΕΨΙΣ
υπ' εμού του ταπεινού Γερασίμου του Μπερεκέτου τάχα και μελωδού






και Πάνου Θεοδωρίδη: Ο ΕΡΑΣΤΗΣ
διαβάζει ο Κουκουζέλης
υποκρούει ο Μπερεκέτης

12 σχόλια:

kukuzelis είπε...

θα την υποστώ την απαγγελία για χάρη της μουσικής σου. πολύ βιαστική. δεν μ αρέσει.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Γράφει, μη σε νοιάζει.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Με συγκινείτε. Νόμιζα πως έκρυβα καλά τον Κέλτη εντός μου. Εκανα λάθος.Μπερεκέτη,Κουκουζέλη,πρέπει να βινήσαμε τις ίδιες (ή τις κόρες τους,εσείς).Ασε να ξημερώσει,να συνέρθω και τα λέμε..

Αθήναιος είπε...

Πολύ ωραία ειδικά το πρώτο κ.Μπερεκέτη είναι από τα καλύτερα δικά σας που έχω ακούσει! κ.Κουκουζέλη είστε πολύ νέος, σας φανταζόμουν πάνω από 65 ετών από τα φερσίματά σας ( τις ατέλειωτες παραινέσεις εννοώ. Φανταζόμουν ότι μας βλέπετε σαν εγγόνια σας αλλά είμαστε απλά, τα μικρά σας ξαδέλφια.

kukuzelis είπε...

Θα σας φλομώσω βρε στη συμβουλή. Θα μπουχτίσετε από παραινέσεις. Είμαι 165 αλλά μικροδείχνω. Τύφλα να χει ο Κατσαρός. Πήγαινε να μου φέρεις έναν καφέ και πορτοκαλάδες. (ακολουθεί γέλιο τρελού επιστήμονος)
*
Για την ιστορία να πούμε ότι ο "Εραστής" έχει φτιαχτεί σε ανύποπτο χρόνο. Πολύ πριν ο Πετεφρής κάνει δυναμικά την εμφάνιση του στο διαδίχτυο. Στενοχωριέμαι γιατί γαμώ τις παύσεις μου γαμώ. Θέλει λίγο άπλα το ποίημα. Θέλει τον βηματισμό του. Το μόνο καλό είναι ότι απαγγέλλοντας λαχανιασμένα βάλαμε στην άκρη (πληθυντικός μεγαλοπρεπείας) συμβατικούς συναισθηματισμούς. Αλλά και πάλι....
*

Γιώργος είπε...

Και γ@μώ είναι και τα δύο.Το πρώτο έχει πολύ ωραίους ήχους και το δεύτερο πολύ ωραίο τζαζοατονάλ θέμα στο πιάνο.Μου φάνηκε ότι ακούω δύο διαφορετικές φωνές.Η "πρώτη" μου πάει πιο πολύ με το μπλογκ του Κουκουζέλη.

NinaC είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oistros είπε...

You make my day :))

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Τώρα που συνήλθα: η μεσαιωνική φανφάρα, θυμίζει κατά έναν περίεργο τρόπο την μουσική του Κώστα Βόμβολου στα κοινά ραδιοφωνικά μας έργα, αλλά και στο αλήστου μνήμης "Δοξόμπους" (τα πλέον μάταια τρία χρονάκια της ζωής μου). Επίσης η απαγγελία, θυμίζει πάλι, ως ήθος και καταβασία την "Ωδή στα πουλιά",ποίημα που παρουσίασε ο Μιχάλης Σιγανίδης στο τελευταίο του LP (μετά ήρθαν τα CD). Αμφότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 80. Το αναφέρω επειδή, Μπερεκέτη, πρέπει μάλλον να αποφασίσω ότι εκβάλω συγκεκριμένον πλοχμό ήχο καθώς επιζώ ή υπάρχω. Αυτός είναι ο ήχος, και δεν είναι άλλος. Εκτός άν κάποιος σας είναι ο Βόμβολος ή ο Σιγανίδης, πράγμα που περιορίζει τις επιλογές.
Ναιναιναί, ένα βυζάντιο χωρίς ψαλμωδίες, περιπαικτικό, θυμόσοφο και μεταξύ ποντιακής, κυπριακής, επτανησιακής και κρητικής κοινωνίας, ήταν πάντοτε στα μέτρα μου. Ανθρωποι που χρησιμοποιούσαν τη λέξη "ορθοδοξία", όπως εμείς την λεξη "δημοκρατία".

ATHENA είπε...

GMT PALI DNE KATAFERNO NA TA AKOYSO OLOKLHROMENA

H APAGGELIA STAMATAEI SYMVOLIKA(?)
STO OLES OI GYNAIKES EINAI IDIES
MALISTA TO S ISA POY DIAKRINETAI,
KAI GYRNAEI PISO STHN ARXH
KAI O 8RIAMVOS ME TH DIPSA ME AFHSE...

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Αγαπητή ATHENA, δυστυχώς θα πρέπει να ζητήσω εγώ συγγνώμη για λγαριασμό του BLOGGER. Τις τελευταίες μέρες όλο και κάτι στραβώνει. Πότε κόβονται εικόνες, πότε δεν μπαίνει στο edit, πότε κόβει ήχους, πότε δεν ανταποκρίνεται στα links. Ψιλομπάχαλο. Πάντως σίγουρα σας λέω ότι αν ο blogger αυτοδιορθωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα άλλο στις καταχωρήσεις μου. Θα μπορέσετε να ακούσετε τα αρχεία, όπως άλλωστε είναι, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

ATHENA είπε...

YPOMONH LOIPON...

EGW EYXARISTW GIA TIS MOYSIKES KAI OXI MONON:-)

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)