Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

ΤΩι ΑΓΝΩΣΤΩι ΛΕΞΙΛΟΓΙΩι

Ο Δήμος σας διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα την παράδοση. Ως εκπρόσωπος της μαθητικής σας κοινότητας αναλάβατε τη σύνταξη ενός κειμένου που θα εκφωνηθεί στην εκδήλωση. Σ’ αυτό να αναφέρετε τις αιτίες για τις οποίες πολλοί νέοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση και να προτείνετε τρόπους επανασύνδεσής τους με αυτήν (500-600 λέξεις).

"Ο καθείς και τα όπλα του, είπε" (Ο. Ελύτης)


Ο Δήμος μας είναι πάρα πολλοί καλό παιδί. Φέρετε σε όλους ευγενικά και τον αγαπάμε όλοι. Είναι εξιπαιρετικός. Πέρσι που δούλεβε σε ένα μπαρ για να βγάλει το χαρτζιλίκι του, εμάς που ήμαστε συγκενοίς του μας σερβίριζε αμέσος κι όχι μόνο εμάς αλλά και όλη τη κοινότητα. Και στο τέλος έμενε μέχρι το τέλος να παραδόση τα λεφτά στο αφεντικό. Ποτέ δεν πήγενε να γλιτόσει τη παράδοση. Ενώ κάτι άλλα γκαρσόνια και κλέβανε και καθηστερούσανε. Αυτά τα γκαρσόνια οι αλβανοί πρέπει να επανασυνδεθούνε. Τότε θα καταλάβουνε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Και για να το καταλάβουνε δεν χρηάζοντε πολλά λόγια.


Υ.Γ. "Χρόνια και χρόνια ασχολιόμουνα με το τραγούδι και πάντα βρε παιδί μου είχα την εντύπωση ότι ο Δήμος Μούτσης είναι μια περιοχή μεταξύ Αλίμου και Καλαμακίου........."

6 σχόλια:

4-7-11 είπε...

Σοιμπτωματεικά κι αιγό μαι τειν παράδωσι ασχωλιθικα στο ποστάκι μου.
Μπωρό να πάρο μαίρως στεις αικδιλόσης του κου Δήμου;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Θα τον ρωτήσω αύριο που θα τον δω...

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Από την στιγμή που οι δήμοι οργανώνουνε εκδηλώσεις με θέμα την παράδοση, μιλάμε πλέον για κάτι νεκρό, τουλάχιστον στις συνειδήσεις των διοργανωτών.

Βέβαια θα μου πείς πώς να ζήσει κανείς άν δεν κάνει εκδηλώσεις με θέμα την παράδοση και παριστάνωντας τον παραδοσιακό για να πάρει τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις!

Λές και η τέχνη του Κουκουζέλη ή του Μπερεκέτη ήταν μουσειακά εκθέματα στον καιρό τους ή οικονομικά μεγέθη και όχι κομμάτι της καθημερινής ζωής.Η τρέλλα με την αναζήτηση ταυτότητας πάει σύννεφο!

Βαβαί (πώς λεμε ρε γκαβαί ή Ραγκαβέ).

kukuzelis είπε...

Προχτές που άκουσα τον Δήμο να φωνάζει "μάνα είναι μόνο μία", ταράχτηκα εκ βάθρων διότι εκατάλαβα ότι η παράδοση θα καθυστερούσε.

kukuzelis είπε...

Συνιστώ ενθέρμως να αναγνώσετε, αν δεν το έχετε αναγνώσει ήδη, αυτό το κειμένο: http://tinyurl.com/6ftcec
*
Ένθερμος=Αυτός που χαρακτηρίζεται από πάθος, από έντονα συναισθήματα.

ανάγνωση=αναγνώριση των γραπτών συμβόλων που συνθέτουν ένα γραπτό κείμενο, καθώς και η κατανόηση του περιεχομένου του.

κειμένο=κείμενο τονισμένο λάθος.
*

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Κύριε Κουκουζέλη δεν σας καταλαβαίνω. Στην αρχή γράφετε "ενθέρμως", "αναγνώσει" και από κάτω στην εξήγηση "ένθερμος", "ανάγνωση". Ποιό είναι το σωστό;

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)