Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2007

ΑΝΗΣΥΧΙΑΙ

Πήγα στην πλατεία Κοραή σήμερα για ένα έως πέντε τσίπουρα. Τους είδα μαζεμένους εκεί τους πολιτικούς άνδρας του Πειραιώς.

-Λα, λα, Λόλα, ο καημένος ο Γιωργάκης.
-Άννα, να ένα μήλο, ο Βενιζέλος.
-Μίμη, φάε ένα μήλο, ο Σκανδαλίδης.

Γνωρίζετε πότε γράφτηκε "Το μυρολόγι της φώκιας" από τον Παπαδιαμάντη;
Πολύ περισσότερον, ενθυμήστε ποιος ήτο πρωθυπουργός της Ελλάδος τότε;
..........................
Μην ανησυχήτε λοιπόν.

(Και μην λοιδορήτε τα αποσιωπητικά. Ο Παπαδιαμάντης, ως επαγγελματίας συγγραφεύς εφημερίδων που πληρωνόταν με τον στίχον, πολλές φορές τα λογάριασε ως επιπλέον δεκαρούλες).

4 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Ο... Παπαδιαμάντης... ως... επαγγελματίας... συγγραφεύς... εφημερίδων...

Έτσι μάλιστα! Έτσι όχι μόνο το κείμενο γίνεται αισθαντικότερον και πολυσήμαντον αλλά και θα γεμίσουν οι τσέπες μας δεκαρούλες. Με την μέθοδο σου..........................θα πεινάσoμε.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Ανώνυμος είπε...

Θυμόμαστε ποιος ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν το διαβάσαμε, και με ποιό άλλο ήταν μέσα στο βιβλίο (και όχι εφημερίδα - αν ήταν εφημερίδα, θα θυμόμασταν και τον πρωθυπουργό κατά την δημοσίευση).
Μετράει καμμιά δεκαρούλα αυτό;
Κανένα δεκάλεπτο έστω;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Τζάρτζανος.......

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)