Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

Τι μου κατέβηκε πρωτοχρονιάτικα....

(Έμμεση αναφορά στη σκληρή πραγματικότητα που συνδέεται με τα μισά ανθρώπινα δικαιώματα - ξέρετε ο άνθρωπος σύμφωνα με μία θεωρία αποτελείται από σάρκα και πνέυμα).
Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα. Λέω να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας και δεν πειράζει ας καθυστερήσει το δώρο. Λέω λοιπόν να πάω και να αγοράσω καμιά χιλιάδα cd, κλασικής κυρίως μουσικής, αλλά για να μη μου πιάνουν χώρο λέω να τα μετατρέψω σε mp3, σε ανάλυση υψηλή, 192 Mbps τουλάχιστον. Να τα βάλω σε ένα σκληρό, πιστεύω ένας πεντακοσάρης θα φτάσει και θα περισσέψει. Και μετά, τα cd θα τα βάλω στην αποθήκη, σε κούτες από Νουνού. Αλλά θεωρώ πεταμένα λεφτά να χαραμίσω 120€ για ένα σκληρό δίσκο. Μήπως ξέρει κανείς καμιά διεύθυνση στο ίνερνετ να κατεβάσω στη ζούλα ένα σκληρό, ας είναι και 250άρης. Θα κατεβάσω δύο, βρε αδερφέ….

7 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Εμένα πάλι μου κατέβηκε να έρθω να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και να σ'ευχαριστήσω για τα κάλαντα. Εύχομαι επίσης να έχουμε και κατά το 2008 την ευκαιρία ν'ακούσουμε ξανά κάποια από τα έργα σου σε μια συναυλία γιατί άλλο πράγμα το mp3 στα 192 κι άλλο ο συναυλιακός χώρος που πάλλεται από νότες και από τις ανάσες των ακροατών.
Αν κάποιον ζήλεψα ( με την καλή έννοια) το 2007, αυτός είσαι εσύ. Είναι λίγο αδικία να μπορεί ένας άνθρωπος να παίζει και με τις λέξεις και με τις νότες και οι άλλοι να στέκονται να κοιτούν με ύφος Σαλιέρι. :-)

Γιώργος είπε...

Εγώ σε συμβουλεύω να μην τα κάνεις 192 Mbps, γιατί θα χρειάζεσαι περίπου 7 gigabytes για κάθε 5 λεπτά μουσικής, και η ακουστή διαφορά στο αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο από ασήμαντη.
Καλή χρονιά!

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Σας ευχαριστώ για τις ευχές, (ευχαριστώ και για την επισήμανση Alberich - λέω να μοιράσουμε τη διαφορά Lbps). Aλλά δεν με βοηθάτε. Αν βρω τελικά σκληρό στο ίντερνετ και τον κατεβάσω, μετά πώς θα τον βγάλω έξω από τον υπολογιστή μου..... Τέλος πάντων, αρχίζει να μοιάζει με βαυαρικό χιούμορ. Κρυάδες δηλαδή. [Είναι όμως σκάνδαλο. Ουδείς πλέον αμφισβητεί ότι στον κατασκευαστή "σκληρών" αντικειμένων πρέπει να καταβάλλει και κόπο και υπεραξία, ενώ για τα "αιθέρια" πράγματα η αμοιβή είναι ένα αιθέριο χαμόγελο και αυτό σπανίως.

Πρόσφατα, από ραδιοφωνικό σταθμό, δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τα δίκαια κατακαημένου καφετζή από τον οποίον η ΑΕΠΙ ζήτησε τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική που έπαιζε στο καφενείο του. Ω, πόσο γενναία και με αυταπάρνηση τον υπερασπίστηκε. Και πόσο δίκιο φαινόταν να έχει... Τώρα γιατί εγώ να καταλάβω, ότι το πάει κουτοπόνηρα, να μας ψήσει ώστε υπερασπιζόμενοι κι εμείς τον "άμοιρο" καφετζή να αναφωνήσουμε όλοι "κάτω το τσιφλίκι της ΑΕΠΙ, τέρμα στα πνευματικά δικαιώματα, ζήτω η ελευθερη διακίνηση της μουσικής" και εξ αυτού να απαλλάξουμε και τον κάθε ραδιοσταθμό από μία βαρειά μεν, άλλα απολύτως ηθική και νομική υποχρέωση: να καταβάλλει μέχρι τελευταίας δεκάρας τα πνευματικά δικαιώματα που προκύπτουν από τις μουσικές μεταδόσεις.]

Η συναυλία θα είναι 11 Απριλίου στις 8.30 στο ATHENAEUM και πάλι Παρασκευή.

Καλή χρονιά.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Γεράσιμε διαβόητε,το έπιακα το υπονοούμενο και σπεύδω να συστήσω μιά λύση: άν παραγγείλεις αυτοκίνητο, αρκουδάκι, βλιβλια, ζάρια, διαδικτυακώς ,τα πλερώνεις ευχαρίστως και μετά καυχιέσαι ότι τα πήρες φτηνά. Επειδή μοιάζουν απτά.Να συμβληθώμεν άρα με την εταιρεία Kinder πωστηλένε, και να ενθέτει ήχους, στιχάκια και λοιπά άυλα μέσα στα αβγουλάκια της. Οι γονείς θα εγκρίνουν κατασυγκινημένοι τα σχετικά κονδύλια και οι πιτσιρικάδες θα αποπτύουν το άυλο υπερ της τσικουλάτας. Αυλο στον δρόμο αδέσποτο=η ευτυχία του δημιουργού. Και το έργο θα κυκλοφορεί, και τα δικαιώματα δεμένα...
Καλή χρονιά, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Kαλή χρονιά μαέστρο!
Μας καλόμαθες με τόσα που μας διδάσκεις!
Καλή χρονιά!

Γιώργος είπε...

Λένε καφετζής και πάει το μυαλό σε 20 τετραγωνικά ,τάβλι και ραδιόφωνο.Το έχω ακούσει και με περιπτερά που είχε κασσετόφωνο στο περίπτερο.Δεν πιστεύω ότι θα είναι ακριβώς έτσι η περίπτωση.
Φυσικά κατάλαβα σε τί αναφέρεσαι.Όπως ξέρεις το θέμα έχει πολλές πτυχές αλλά απ' ότι φαίνεται η αμοιβή του δημιουργού με ποσοστά επί των πωλήσεων "σκληρών αντιγράφων" είναι ακατάλληλη μέθοδος πλέον.Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν θα αγόραζε 100 CD/μήνα, ακόμα κι' αν δεν υπήρχε το downloading, οπότε τα υποτιθέμενα διαφεύγοντα δικαιώματα είναι εξ' ίσου άυλα με τα πακέτα tcp.

<--------------Ακολουθεί διαφήμιση------------------------>
Εγώ πάντως έκανα τα ψώνια μου από Matchless, Leo, Rossbin, Topic και από τον Martin και κατεβάζω τώρα με ήσυχη τη συνείδηση κάτι post mortem 5πλα του συγχωρεμένου του Miles, για μια-δυο ακροάσεις.

Αθήναιος είπε...

Άσε που ορισμένα είδη μουσικής, άρχισαν να ξαναγίνονται δημοφιλή χάρις στην ελεύθερη ανταλλαγή του διαδικτύου. Βέβαια, ο Μπετόβεν δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς και είναι σχετικά εύκολο να χαϊδέψει και τα πιο απαίδευτα αυτιά αλλά σκέψου και το άλλο. Τα καφενεία, Βίσση παίζουν άρα ο εχθρός χάνει τα φράγκα (κάνω πλάκα για το "εχθρός").

Μου αρέσει που ανακοινώνεις τη συναυλία σε σχόλιο 4 μήνες πριν, με την ελπίδα ότι θα ξεχαστεί.Αμ δε...

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)